Startpagina

Welkom op onze website!

Op onze website vindt u informatie over ToerClub Nuenen in het algemeen. 
Via deze website is veel clubinformatie aanwezig, kun je lid worden of persoonlijk contact zoeken met bestuursleden en de leden van de diverse commissies. 
En heeft u nog verbeteringsvoorstellen voor onze website? Wij horen ze graag via
mediatcn@gmail.com 
TC Nuenen, ook op Facebook!

De Nuenense Verenigingsmarkt zondag 10 september

TC Nuenen zal op zondag 10 september in het Park in Nuenen met een stand deelnemen aan de verenigingsmarkt.
Dit is een evenement waar alle Nuenense verenigingen zich kunnen presenteren aan de inwoners van ons dorp.
Voor ons eveneens een mooie gelegenheid om te laten zien wie we zijn en wat we doen, en niet onbelangrijk, jongere leden te werven.

De markt begint om 12.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.
Wie wil op zondag 10 september meehelpen met de standinrichting en standbemanning (dames uiteraard ook van harte welkom) ?

Graag een mailtje naar Maarten Klomp
m.klomp02@onsnet.nu
tel: 0619442849

Bevrijdingsvuur Nuenen 2017     

Vrijdag 22 september is weer de jaarlijkse bevrijdingsviering van Nuenen.
Ook dit jaar heeft de gemeente TCNuenen gevraagd om de vlam op te halen in Eindhoven.
In een lange colonne met originele legervoertuigen fietsen we vanaf het Stadhuisplein in Eindhoven naar het Klooster in Nuenen waar de plechtigheid gehouden wordt.
Om 17.30 verzamelen we bij de kiosk in het Park voor de rit naar Eindhoven. Einde is rond 20.30 uur.

Wij hopen op veel TCN-deelnemers.
Graag opgeven bij Maarten Klomp
m.klomp02@onsnet.nu  
tel 0619442849

Spinning en Winterabonnement 2017/2018

Als je komend winterseizoen weer wilt spinnen en/of fitnessen stuur mij dan op korte termijn een mailtje.
Dit is een inventarisatie voor het aantal deelnemers.
Ik moet namelijk zo spoedig mogelijk met FeelFit ( voorheen Laco) en mogelijk ook Anytime Fitness om de tafel voor mogelijkheden en prijzen.
Het spinnen zal hoogstwaarschijnlijk weer bij Laco zijn, maar het winterabonnement is afhankelijk van de mogelijkheden en uiteraard ook van de prijs.

Dus, laat mij zo snel mogelijk weten of je in principe wilt meedoen.
Maarten Klomp
m.klomp02@onsnet.nu

 

HBT weekend 2017

Donderdagavond 23 juni was het zover: de start van HBT-weekend. Na lang aandringen van meerdere HBT leden heb ik (Tina) besloten om hieraan toe te geven en Goor moest natuurlijk mee. Na maandenlange trainingen van Martin heb ik het gevoel dat ik er een beetje klaar voor ben. En deze donderdagavond konden we dus niet meer terug. Spullen inleveren bij Schafrath en kennismaken met de HBT leden. Dit jaar is het concept iets veranderd. We fietsen de eerste dag vanuit Nuenen naar Berg en Dal en de laatste dag terug vanuit Berg en Dal naar Nuenen. Voor de tussendag staat een uitdagende route gepland richting Duitsland. Lees verder.

 

Bossche Bollentocht zondag 9 juli

door Cees van Keulen

Dat gaat naar Den Bosch toe….
Al zo'n twaalf jaar traditie bij ToerClub Nuenen op zondagmorgen met Nuenen Kermis. De toerrit naar Den Bosch met als einddoel een kaarsje opsteken - met schietgebedje - in de Sint-Jankathedraal en het nuttigen van een Bossche Bol van Jan de Groot. Frans van Nunen was de kartrekker en Peer Bunthof sloot de rij..... 


foto Cees van Keulen

Zo’n vijftien  kleurrijke toerrijders van de Nuenense ToerClub vertrekken zondagmorgen 9 juli rond half negen en ze bereiken even na tienen de provinciehoofdstad ’s-Hertogenbosch. De Bossche Bollen gaan erin als koek en de kaarsjes branden voor goede intenties.

 

Zeelandtocht 2017

 

De lange afstandsrijders onder ons hebben zich uitgeleefd in de Zeelandtocht. In drie dagen 500 kilometer onder de wielen doordraaien, dat doen die vrouwen en mannen alsof het dagelijkse kost is. Vrijdagmorgen 7 juli vertrekken dertig toerclubleden verdeeld over twee groepen naar Zeeland (210 km), zaterdag even wat losfietsen langs de kust (100 km) en zondag terug naar het thuisfront (190 km). De thuishaven Café Schafrath is vanwege Nuenen Kermis verlegd naar Gerwen, naar café de Stam. De vermoeienissen van de Zeeland-tocht zijn na een paar biertjes vergeten en er worden daar in Gerwen al weer nieuwe plannen gesmeed voor mooie fietstochten.  Klik op de foto voor de fotoreportage.

 

Foto's van de van Goghtocht 2017

Bij de start van de onlangs gereden van Goghtocht zijn foto's gemaakt van de start bij Cafe Schafrath.
Deze foto's zijn te zien via deze link.

Lutzerath 2017

Het tradionele weekend Lutzerath was dit jaar in het Hemelvaartweekend van 25 tot 28 mei. Dat het weer dit jaar fantastisch was laten de foto's wel zien.

 

van Goghloop 2017

Dit jaar was op zaterdagavond 3 juni weer de jaarlijkse van Goghloop.
6 leden van TC Nuenen waren weer aanwezig om met de eerste lopers mee te rijden. 


Ook op de Facebook pagina van TC Nuenen staat een link om foto's van de van Goghloop te bekijken.

Jaarlijkse Lentetocht

Op 14 mei was het niet alleen moederdag maar was het ook weer tijd voor onze jaarlijkse Lentetocht.
Om half 9 startten we met een groepsfoto, om daarna met een groep ATB-ers en een groep wegfietsers op pad te gaan door het mooie Brabant.

 Hierboven de groepsfoto gemaakt bij het Klooster. Klik op de foto voor de fotoreportage. De gereden route is te bekijken en te downloaden op onze GPS pagina onder de naam 66Km-Lentetocht2017.

Verkeersexamen 2017

Zoals elk jaar waren ook dit jaar weer diverse leden van TCN behulpzaam bij het afleggen van het verkeersexamen door leerlingen van lagere scholen.


Op woensdag 10 mei vonden de verkeersexamens plaats van de groepen 7 van de basisscholen uit Nuenen en Gerwen. Na het theoretische deel een paar weken geleden, moest nu door de leerlingen aangetoond worden dat ze zich ook in de praktijk veilig in het verkeer kunnen begeven!

Benidorm 2017

door Han Adriaens
Een week fietsen met goed weer in april is een mooie seizoensstart. Daarom heb ik me eind oktober, na 2x Mallorca, voor het eerst opgegeven voor de Benidorm reis. Er waren mij toen al ruim 30 mensen voorgegaan. Belangstelling genoeg dus. Gaandeweg werd duidelijk dat er een volle bus TCN-ers zou zijn en dat er in de aanhanger voldoende ruimte voor alle fietsen zou zijn. Dan moesten de fietsen natuurlijk wel in een doos. Een maand voor het vertrek was er ook nog een informatiebijeenkomst in Café de Stam in Gerwen. Daar werd de rest van de reis duidelijk: first class stoelen (super), busindeling, vertrek vanaf het Eeneind op vrijdagmorgen 7 april, kamerindeling in het hotel, routes zouden door Theo Baudoin worden gemaakt. Alles perfect geregeld, alleen m'n koffer moest ik nog zelf pakken.


Klik op de foto voor een reportage.

TCN te water

16 maart was het dan zover, ter afsluiting van het spinningseizoen 2016/2017 stonden een aantal TCN-ers niet voor de vuurdoop, maar waterdoop!
Spinning met water koeling, hoe gaf was dat.
Nadat we ons hadden uitgekleed, met hooguit nog een ‘Dries Roelvink’ zwembroek/ sportbroek aan, liepen met we met onze afgetrainde lijven naar de badrand.
Zonder watervrees zetten we de spinfietsen halverwege het bad, ik schat op zo’n 1.20 meter diep, sommigen van ons hadden eigenlijk een duikbril met snorkel nodig, maar oké het ging net.
De instructrice Mellanie zat voor ons, niks mis mee, zette de muziek aan en wij begonnen voorzichtig met watertrap (-pelen). Het hele repertoire kwam aan bod; staande klimmen, running, sprinten, jumpen. Man, man, man voor we het wisten zaten we in een gigantisch golfslagbad, maar ut ging vooruit, zou Raymond van het Groenewoud gezegd hebben. Als goed getrainde spinners wisten we natuurlijk  van Rita wel wat ‘zwoar’ in hield, maar dit was nog veel ‘zwooooarder’. Na een half uur hadden we net zoveel gezweet als in een normaal spinning uur.  De cooling down en daarna nog even relaxen in het bubble bad,  om ons vervolgens op te maken voor de derde helft,.. en het werd nog gezellig laat…
Mannen en vrouwen het was top! Bedankt! En op naar het volgende seizoen.

Klik HIER voor de foto's.

Pieter Rooijackers

Toerclub Nuenen: veilig op weg voor alle fietsers.

De lente komt eraan, begin van het fietsseizoen voor toerfietsers en wielrenners, maar ook voor talloze
andere fietsliefhebbers zoals gezinnen, ouderen, toeristen etc.
En dat merk je op het fietspad, maar ook in de media : de strekking van de artikelen is niet altijd even positief
voor ons,  wielrenners.  De titel “Strijd op het volle fietspad” zegt genoeg.
Hoogste tijd dus om aan onze mede-Nuenenaren te laten weten wat Toerclub Nuenen met deze signalen doet.

TCN heeft 300 leden, en is daarmee een van de grootste toerclubs in Nederland. Voor ons is veiligheid een erg belangrijk onderwerp. 
Wij voelen ons zeer verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen en voor onze eigen leden.
Enkele jaren geleden hebben wij dit bovenaan onze agenda gezet.
Hieronder vermelden wij graag de genomen maatregelen.

  • Al onze leden hebben een fietsbel gekregen met de bedoeling deze te gebruiken als we gaan inhalen.
    En ja, we schreeuwen best vaak en hard, maar dat is alleen om onze mensen in de groep te waarschuwen voor tegemoetkomers,  paaltjes, kruispunten en andere gevaarlijke situaties. Dat klinkt voor anderen soms onvriendelijk maar is echt bedoeld voor onszelf.
  • Al onze groepen fietsen met maximaal 15 mensen, en altijd onder leiding van een wegkapitein. Zijn taak is het begeleiden van de groep met betrekking tot veiligheid, weggedrag en sociaal gedrag.
  • Als we inhalen geeft de eerste aan hoeveel wielrenners er nog volgen en de laatste van de groep zegt bedankt en dat hij/zij de laatste van de groep is.
  • We gooien geen afval weg.
  • We houden ons aan de verkeersregels.
  • Onze clubritten zijn op tijdstippen dat er weinig andere fietsers op de weg zijn: zondagochtend, dinsdag- en donderdagavond, dinsdagmorgen en vrijdagmiddag.
  • We fietsen zo veel mogelijk rustige en verkeersarme routes.
  • We fietsen altijd met helm en opvallende kleding

Jammer genoeg is dit alles geen garantie voor nul ongelukken. Maar we blijven hameren op veiligheid en weggedrag bij onze leden.
Voor informatie en reacties, zie www.tcnuenen.nl
Kortom, wij zijn ons ervan bewust dat we een grote verantwoordelijkheid hebben en wij willen graag dat elke
fietser, wie het ook is, veilig thuiskomt en een fijne tocht heeft gereden, hoe druk het ook is op onze mooie Brabantse wegen.

Namens alle leden
Maarten Klomp
Voorzitter TC Nuenen.    

Sportkeuring

Beste leden,

De afgelopen 9 maanden zijn we geconfronteerd met vijf leden die zware hartproblemen hebben gekregen waarvan drie helaas fataal.
Dat heeft ons doen bedenken wat we extra kunnen doen aan preventie en dat is het volgende advies.

 

Abonneren op www.tcnuenen.nl RSS