Startpagina

 

Welkom op onze website!
Op onze website vindt u veel nuttige informatie over ToerClub Nuenen in zijn algemeenheid. Wij realiseren ons ook dat steeds meer mensen via de computer communiceren. Daarom is de website voorzien van een aantal digitale mogelijkheden. Persoonlijk contact met bestuursleden en de leden van de diverse commissies. Wij denken dat we onze leden op deze manier nóg beter van dienst kunnen zijn.
En heeft u nog verbeteringsvoorstellen voor onze website? Wij horen ze graag via mediatcn@gmail.com 

Zeelandtocht 2015

Hierbij een prachtige foto van de deelnemers van de Zeelandtocht.

Een zeer geslaagde 3 daagse in het weekend 3 t/m 5 juli zit er weer op! In deze 12e  editie zat ook een bezoek op zaterdag aan de start van de Tour de France te Utrecht.
Wat een spektakel en wat een drukte!
Super weertje gehad (iets te warm) - prachtige routes door Brabant, België, Zeeland, Zuid Holland, Utrecht en Gelderland. Totaal 447 km. Voor verslag Klik hier. Voor meer foto's Klik op foto. 

Dank aan de organisatie “Zeelandtocht” dat leden mogen mee genieten en wat te horen en te zien krijgen van zo’n fantastisch weekend!

TCN leden nemen deel aan Alpe d’HuZes 2015 

Voor het verslag Klik hier

Hoe gaat u om met hitte en warmte op de fiets?

Hoe gaat u om met hitte en warmte op de fiets? Pas uw tempo aan. Warmte hoeft geen reden te zijn om te stoppen met bewegen. Met name fietsen is heel geschikt om op warmere dagen nog te doen. Mits u zich goed voorbereidt en aanpast aan de omstandigheden.

Allereerst zijn er elk jaar een paar van die tropische dagen in Nederland dat het voor iedereen beter is om een koel plekje op te zoeken en zich rustig te houden. Sterke inspanning kan voor iedereen gevaarlijk zijn wanneer het kwik boven de 28 graden Celsius stijgt. Voor minder fitte mensen kan intensief bewegen al bij 25 graden problemen geven.

Moet uw fiets dan de hele zomer in de schuur blijven staan? Nee dat nou ook weer niet. Uw lichaam heeft een paar slimme trucjes om warmte het hoofd te bieden. Zo stroomt er meer bloed naar de huid en gaat u zweten om de huid te koelen en warmte af te geven.

Maar bij warmte en een hoge luchtvochtigheid kan het zijn dat het lichaam niet genoeg kan koelen.  Ook slaapgebrek, bepaalde geneesmiddelen of vermoeidheid kunnen de natuurlijke zweetproductie verstoren. Dit kan problemen opleveren, zoals oververhitting of hittekrampen.  In het ergste geval een hitteshock, wat levensbedreigend kan zijn.

Gelukkig kunt u zelf genoeg doen om zulke situaties te voorkomen. 
Met de volgende tips kunt u ook op warmere dagen veilig op de fiets stappen:

- Vermijd de felle middagzon tussen 12:00 en 15:00 uur.
- Kies een route die door het bos gaat. Hier heeft u minder last van het warme asfalt - zoals in de polder - en heeft u volop schaduw.
- Zoek een route uit die niet te lang is en vermijd te veel hellingen. Zorg dat u qua inspanning niet op de top van uw kunnen zit.
- Bouw het langzaam op. Uw lichaam went aan de warmte, dus aan het eind van de zomer kunt u waarschijnlijk beter tegen de hitte dan op de eerste zomerse dagen.
- Draag geen helm met donkere kleuren, deze zorgt dat uw hoofd juist eerder opwarmt.
- Kies goed ventilerende kleding waar de wind doorheen kan en waarin u goed kunt zweten. Ook hier hebben lichte kleuren de voorkeur.
- Drink veel en vóórdat u dorst heeft. U verliest heel wat vocht en dit moet u op tijd aanvullen. Neem dus regelmatig een drinkpauze.
- Kies liever geen koffie, thee of alcohol als dorstlesser, maar voor water of een aangelengde sportdrank. Met deze laatste vult u ook uw tekort aan mineralen aan.
- Last but not least: elke dag en elk lichaam is weer anders, dus er bestaat geen gulden regel. Gebruik altijd uw gezond verstand en luister naar uw lichaam.

Neel Rijnders heeft Santiago de Compostela bereikt, PROFICIAT

Op 2de Pinksterdag is Neel van onze Toerclub Nuenen naar Santiago de Compostela vertrokken. Bijna dagelijks hebben wij zijn tocht kunnen volgen. Heel mooi zoals hij dat heeft omschreven. Neel erg bedankt dat je ons steeds op de hoogte hebt gehouden. We hebben mee kunnen leven met alle voor en tegens. We wensen Neel weer een goede thuiskomst. Wil je nog reageren? Dat kan, Klik hier
Neel is op 27 juni aangekomen in Santiago na 34 dagen. Op 1 juli, na 38 dagen, was Neel weer veilig terug in Nuenen.
Fantastisch gedaan, CHAPEAU

 

 

Van Goghtocht groot succes

Veel deelnemers, bijna 350 inschrijvingen (waarvoor dank), fijn fietsweer en een prachtige tocht maakt het voor iedereen een mooie Van Goghtocht.
Vele malen hoorden we complimenten over deze route waarvoor dan ook dank aan de organisatie.
Voor de eerste foto's klik op de foto.
Voor het verslag Klik hier

 

 

 

Van Goghloop 2015

De Van Goghloop was dit jaar een groot succes met bijna 800 deelnemers.
Ook TCN heeft hier haar bijdrage aan geleverd. Een 6 tal leden heeft bij de eerste loper mee gefietst bij de 10, 15 km en halve Marathon, zowel bij de dames als de heren groepen.
LONU als organisatie was blij met deze actie. Meer informatie Klik hier
Voor foto's van de kinderen en de wedstrijd Klik hier.

Zondag 10 mei groepsfoto & Lentetocht

Het weer maakte dit jaar weer traditiegetrouw de Lentetocht  met een groepsfoto mogelijk.
Ongeveer 70 leden waren er dan ook bij om deze gezellige activiteit mee te beleven. In het kader van 125 jaar Van Gogh mocht hij natuurlijk niet ontbreken. Een mooie tocht was er voor deze gelegenheid uitgezet.
Voor meer foto's Klik op foto en voor het verslag Klik hier

TC Nuenen staat op Facebook!
Ook TC Nuenen heeft sinds kort haar eigen pagina op Facebook!
Er staat veel informatie en berichten op dit medium.
Wil je op de hoogte blijven, ga dan naar Facebook.
Na 1 maand (op 1 mei) na opening Facebook 122 keer geliket.
Meer weten over het doel, hoe het werkt en wat er van u wordt verwacht Klik dan hier.
Zodra je een acount hebt en bent aangemeld kan je in de linkerkolom op de knop "Facebook" klikken.

De echte wielrenner laat van zich horen

Kijk voor meer informatie vanuit de NTFU en naar de animatiefilmpjes op deze site.

 

Abonneren op www.tcnuenen.nl RSS