Startpagina

Welkom op onze website!

Op onze website vindt u veel nuttige informatie over ToerClub Nuenen in zijn algemeenheid. Wij realiseren ons ook dat steeds meer mensen via de computer communiceren. Daarom is de website voorzien van een aantal digitale mogelijkheden. Persoonlijk contact met bestuursleden en de leden van de diverse commissies. Wij denken dat we onze leden op deze manier nóg beter van dienst kunnen zijn.
En heeft u nog verbeteringsvoorstellen voor onze website? Wij horen ze graag via mediatcn@gmail.com 
Maak ook kennis met ons Facebook!

Veldtoertocht "Dak van Brabant"

Zondag 14 februari kan iedere liefhebber meedoen aan de veldtoertocht Dak van Brabant met vertrek vanuit Nuenen. Dak van Brabant is een mountainbiketocht voor ATB-ers die tussen 8.30 en 10.00 uur op hun fiets stappen bij de NKV-kantine op sportpark Wettenseind in Nuenen. Deelnemers kunnen kiezen uit drie routes: 30, 40 en 50 kilometer met de mogelijkheid om het Dak van Brabant te beklimmen. Het Dak van Brabant is met 60 meter het hoogste punt in de provincie Noord-Brabant. Mede dankzij de gezellige sfeer weten de deelnemers dit sportieve evenement te waarderen. Zie foto's oktober 2015 editie.

Spectaculaire afdalingen
De routes lopen langs weilanden en over bospaden, via fietspaden en over halfverharde landweggetjes. Het Dak van Brabant is te vinden op het Landgoed Gulbergen, gelegen tussen Nuenen en Geldrop-Mierlo. In het parcours zitten steile klimmetjes en spectaculaire afdalingen.
De organi­satie is bij de ervaren Toerclub Nuenen in prima handen en gebeurt onder de vlag van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Halfweg de routes krijgen deelnemers soep, thee en koek aangeboden. Bij de finish is een afspuitplaats voor fietsen en kunnen deelnemers douchen.

Inschrijven
Er wordt zondag 14 februari gestart vanaf het inschrijfpunt op sportpark Wettenseind tussen half negen en tien uur. Inschrijven kost drie euro voor deelnemers met NTFU- of KNWU-pasje en voor niet-leden een euro extra, inclusief verzorging op de pauzeplaats.

Bericht voor alle ATBers TCN

In de afgelopen maanden hebben wij met verschillende mensen gesproken om te kijken of er binnen de ATB groep ideeën leven waar wij iets mee kunnen. Het is verschillende mensen opgevallen dat de afgelopen periode steeds meer kleinere groepen ontstaan. 

Thema-avond 2016

Wim Daniëls komt op de thema – avond!!

Op de komende thema-avond van 21 maart zal de alom bekende Wim Daniëls een voordracht houden voor alle leden van onze toerclub!
Mede omdat we ons jubileumjaar vieren, hebben we als bestuur gemeend om een speciale gast uit te nodigen, die deze avond een extra leuke dimensie zal geven. We hopen dan ook op een extra grote opkomst.

Verder zal er om te beginnen een andere spreker de avond openen en ook deze persoon heeft een erg interessant onderwerp voor ons in petto!

Wij verwelkomen jullie allen graag op maandag 21 maart om 20.00 uur in de kantine van korfbalclub NKV aan het Wettenseind in Nuenen. Voor meer informatie Klik op foto.

Snerttocht / Nieuwjaarsreceptie

Op 3 januari 2016 werd de traditionele Snerttocht gereden, en traditioneel was het. Er werd met zo'n 75 leden aan deelgenomen, met vrijwilligers zeker 80 personen.
Na een vrij zware, natte, glibberige en heuvelachtige tocht naar de pauzeplaats kon er genoten worden van datgene wat er klaar stond om bij te komen van de inspanningen. Dank voor het uitzetten van deze spannende tocht en dank voor de geweldige verzorging bij de pauzeplaats. Onze voorzitter Maarten had na een warm onthaal met consumptiebonnen bij Schafrath eveneens een warm woord voor diverse organisaties binnen TCN alsmede voor de zieke leden en de nabestaanden van een overledene. Voor verslag Klik hier
Voor meer foto's klik op de foto.

Beste leden,

Heel goed nieuws: onze nieuwe kledinglijn is vanaf nu te bestellen. 

Oproep Damesweekend 2016

Zoals gebruikelijk gaan we ook dit jaar weer een damesweekend organiseren.
We willen twee dagen fietsen met één overnachting.
Het damesweekend staat gepland op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016. 

Dak van Brabant 2016 op 14 februari

Half februari staat onze ATB toertocht weer op het programma, 14 februari om precies te zijn.
Onze toertocht staat goed aangeschreven bij heel veel bikers en dat willen we graag zo houden. 

In memoriam Jos Vorstenbosch

Tot onze grote ontsteltenis is ons lid Jos Vorstenbosch zondagnacht 13 december plotseling overleden. Jos is slechts 59 jaar geworden. Jos is lid van onze vereniging sinds 24-02-2008 en is steeds actiever geworden als vrijwilliger. Zo organiseerde hij mede onze Spanjereis naar Mallorca, verzorgde hij de ledenadministratie, had zijn deel in de bezorging van ons clubblad, deed de nieuwsmeldingen per mail naar alle leden en was hij wegkapitein.
Jos hebben we leren kennen als een heel sociaal mens met een flinke bourgondische inslag en een altijd vrolijk humeur. 
Wij zullen Jos als mens en als zeer gewaardeerd clublid enorm gaan missen.
Namens alle leden wensen wij zijn vrouw Monique en hun kinderen Roel en Ellen en Lia
heel veel sterkte met dit grote en onbegrijpelijke verlies.
Maarten Klomp

Wij hebben afscheid van Jos genomen op vrijdag 18 december om 14.30 uur in de aula van het crematorium Heeze, Somerenseweg 120 in Heeze. 

Voor tekst in memoriam door Maarten, foto's en bidprentje Klik hier

Kleding uitverkoop Sale, sale, sale

Huidige voorraad TCN kleding wordt voor aantrekkelijke prijzen aangeboden. 

Inschrijven kan nu al! Zeelandtocht 2016

(voor de goed getrainde langeafstandsfietsers!)
Voor vele van ons is het bekend dat dit een fraaie tocht met uitersten is. Warmte (hitte) – harde wind – soms regen – altijd weer een verassend gevarieerd parcours van slingerende landweggetjes tot strak asfalt, maar ook betonplaten/kasseien en een  enkel zandweggetje. Verder vele ludieke oversteekjes over pontjes, dijkjes en bruggen. 
Kort door de bocht gezegd: AVONTUURLIJK! 

Beste TCN Bikers,

 Zoals inmiddels traditie zal er ook in 2016 een HBT georganiseerd worden van donderdagavond 23 t/m zondag 26 juni. Dit jaar hebben we er voor gekozen om, net als vorig jaar, naar Haus zur Post in Höfen in de Eifel te gaan.

Zondag 10 mei groepsfoto & Lentetocht

Het weer maakte dit jaar weer traditiegetrouw de Lentetocht  met een groepsfoto mogelijk.
Ongeveer 70 leden waren er dan ook bij om deze gezellige activiteit mee te beleven. In het kader van 125 jaar Van Gogh mocht hij natuurlijk niet ontbreken. Een mooie tocht was er voor deze gelegenheid uitgezet.
Voor meer foto's Klik op foto en voor het verslag Klik hier

De echte wielrenner laat van zich horen

Kijk voor meer informatie vanuit de NTFU en naar de animatiefilmpjes op deze site.

 

Abonneren op www.tcnuenen.nl RSS