Verslagen

Verslag Verkeersexamen voor de groepen 7 op woensdag 10 mei 2017.

Door Harrie van den Boogaard.
Op woensdag 10 mei vonden de verkeersexamens plaats van de groepen 7 van de basisscholen uit Nuenen en Gerwen. Na het theoretische deel een paar weken geleden, moest nu door de leerlingen aangetoond worden dat ze zich ook in de praktijk veilig in het verkeer kunnen begeven!

Om 08.00u was er al enige bedrijvigheid waar te nemen op de parkeerplaats van t.v. de Lissevoort. Als eerste werd er een enorm groot spandoek opgehangen van Veilig Verkeer Nederland. Daarna bracht men alles in gereedheid om de enigszins nerveuze examenkandidaatjes te ontvangen. Hiervoor waren vijf vrijwilligers van toerclub Nuenen opgetrommeld. De meeste van hen helpen hier al jaren mee. Op een andere plaats in Nuenen speelde hetzelfde tafereel zich af, omdat de drukte op één startplaats te groot zou zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto voor een fotoreportage

Om 08.45 u arriveerden de leerlingen van basisschool Heuvelrijk uit Gerwen. Door twee leden van de toerclub t.w. Neel Rijnders en Harrie van den Boogaard werden de fietsen nauwkeurig onderzocht om te zien of er eventuele mankementen waren te ontdekken. Dat was niet het geval en dus kregen alle fietsen de verlangde OK – sticker. Wat wel opviel was dat veel fietsen erg slappe banden hadden. Ook dat werd snel opgelost, door de aanwezigheid van twee deugdelijke fietspompen. Ons prominente clublid Willie Hoens, voorzag alle kinderen van een hesje met het juiste rugnummer en good old Henk Kielenstijn liet precies om de minuut een leerling starten.

Het was aangenaam zonnig weer en er hing een leuke sfeer; zelfs bij de toch ietwat nerveuze leerlingen. Even later arriveerden de leerlingen van de tweede school: de Dassenburcht. Ook hier verliep de keuring van de fietsen, het aandoen van de hesjes met de rugnummers én het laten starten van de kinderen, vlekkeloos! Als laatste school, meldden zich de leerlingen van de Rietpluim. Deze school kwam met twee groepen zeven. Nadat hiervan de laatste leerling zijn fietsexamen had voltooid, konden de hesjes weer worden ingeleverd  en netjes op volgorde door Willie worden opgeborgen voor het volgend jaar. Nadat Wilfred met het busje van de brandweer en bijrijder Martien van den Biggelaar hun koffieservice én hun controlerende functie erop hadden zitten, meldden zij zich ook weer op de startplaats. Rini Sanders ontving de scorelijsten van de mensen die onderweg gepost hadden. Zo zat het verkeersexamen 2017 er weer op. Nu maar hopen dat alle kandidaatjes geslaagd zijn!

Door Martien van den Biggelaar
Evenals voorgaande jaren ging het vergaren van 4 personen weer heel gemakkelijk. Bedankt Willie, Neel, Henk en (voor het eerst) Harrie. Nu voor de 11de keer dat TCN tijdens het examen Veilig Verkeer Nuenen bijstaat op de parkeerplaats Lissevoort.
Zelf ging ik weer mee met de brandweerauto en chauffeur Wilbert, om eventuele calamiteiten in de examenroute op te vangen. Bovendien zorgt de Gemeente Nuenen voor koffie en thee voor de posten die langs de route hebben plaatsgenomen. Deze zijn steeds erg blij en dankbaar als hun dat wordt aangeboden. Zeker als het zo koud is op deze vroege morgen.
Er gebeurt meestal wel iets waarbij we een kind moeten helpen, zo ook dit keer. We hoorden bij een post dat een kind verkeerd kwam aanrijden en daarna niet was afgeslagen waar het zou moeten afslaan. Wij rijden snel even die richting in en ja hoor we hadden hem snel te pakken. Het huilen stond hem nader dan het lachen. We konden hem weer snel naar het juiste pad brengen!
Het was weer een goed TCN team wat de kinderen voorbereidde op een voor hen spannende examentocht. Hopelijk weer tot volgend jaar.