Nieuws

Ook in de winter blijven wielrennen?

Iedereen die ook in de wintermaanden wil wielrennen, kan terecht op de 400 meter wielerbaan aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven. Je hoeft geen lid te zijn van een club. Bij droge omstandigheden opent Op Noord de poorten iedere woensdag tussen 18.30 en 20.30 uur. De intree bedraagt € 2,50 per keer of € 10,- voor een 5 rittenkaart. Er wordt gereden door zowel dames als heren, op alle niveaus, van beginners tot wedstrijdrenners. Meer informatie is verkrijgbaar via tel. 040 2568862 en op de website: www.opnoord.nl

Sportkeuring

Beste leden,

De afgelopen 9 maanden zijn we geconfronteerd met vijf leden die zware hartproblemen hebben gekregen waarvan drie helaas fataal.
Dat heeft ons doen bedenken wat we extra kunnen doen aan preventie en dat is onderstaand advies.

Zoals bekend organiseren we elk jaar een reanimatie/AED-cursus voor onze meest actieve leden, daarnaast geven we op de thema-avond aandacht aan gezondheidsgerelateerde onderwerpen. Ook op de website en in de Krakende Kettingen verschijnen met regelmaat artikelen over onze gezondheid.
Uiteraard blijft iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn lichaam en de belasting die het aankan.

Maar daarnaast kun je zelf iets belangrijk doen en dat is een sportkeuring ondergaan. Ook dat biedt geen garanties maar het geeft wel enige kennis over hoe je ervoor staat. Bovendien worden bij de sportkeuringen adviezen gegeven gebaseerd op de testen en vragenlijsten.

In onze regio zou je bijvoorbeeld kunnen gaan naar Sportmax of naar Topsupport.
Kijk eens op internet www.smcsportmax.nl/producten/sportkeuringen of www.topsupport-anna.nl
Beide organisaties bieden diverse keuringen aan vanaf € 110,- oplopend tot zo'n € 350,-.

Het kan zomaar zijn dat je zorgverzekeraar een bijdrage doet in de keuringskosten of helemaal vergoed.
Dit is afhankelijk van je aanvullend pakket en je verzekeraar. Het kan lonen om dat even na te kijken/vragen.

Wij bevelen een regelmatige sportkeuring ten zeerste aan.

Met sportieve groet,

Het bestuur

Nieuws over Wim Reijnen,

Wim is in mei thuis van de trap gevallen en heeft een schedelbasisfractuur opgelopen.
Ondertussen is hij in het ziekenhuis nog gevallen met een armbreuk tot gevolg.
Na enkele operaties is hij enkele maanden in Blixembosch geweest voor revalidatie.
Nu is Wim in Dommelhoef voor verder herstel en gaat het wat beter.
Op de eerste verdieping, kamer 64, kan je Wim vinden.

Wim stelt het erg op prijs als hij bezoek krijgt.

Namens alle leden wensen wij Wim van harte snel en volledig herstel toe.

Het bestuur

 

Berichten van Frits Massee

5 augustus 2016
 

Beste clubleden,

Leuke verrassing, bedankt voor de kaart. Het spijt me dat ik jullie heb laten schrikken, voor mij was het ook een nogal heel erg onaangename verrassing.
Ik ben nog in het ziekenhuis, maar hoop een dezer dagen ontslagen te worden,
Ik houd jullie op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,
Frits,

25 juli 2016

Beste TC Nuenenaren,

Het is je wat, ga ik een eindje fietsen, val ik halfdood neer.
Dankzij adequaat ingrijpen heb ik het overleefd. Na 10 dagen mocht ik van de IC af en de bedoeling is dat ik maandag 1 augustus naar huis ga om daar verder te revalideren.
Hoe dat in z'n werk gaat weet ik nog niet, maar daar komen we wel uit.
Het verwachtingspatroon is dat ik weer 100% kan worden.

Bedankt voor het bericht op de site,
Groeten,
Frits.

Berichten aan Frits kunnen evt ook via het gastenboek
 
Bericht 10 september
Na een succesvolle heupoperatie op 12 mei was het dan eindelijk zover, na 6 weken wachten. 1 juli vertrok ik dus. De eerste week voelde ik me wel moe, maar dat was logisch, na een operatie, een verhuizing en met een jetlag van 9 uur. Toch nog 2 ritjes kunnen maken, want het is hier erg mooi om te fietsen, op heuvelachtig terrein. Ik verheugde me al op de mooie tochten, Seattle to Vancouver en Seattle to Portland. Ik maakte op zaterdag 9 juli een klein ritje en kwam daarna om kwart over 6 helaas op de ER terecht waar ze mijn leven gered hebben. Ik was eigenlijk dood, want pas na 1 uur CPR was ik er weer. Gelukkig gaf mijn sporthart niet op, goed getraind dus. Ik ben een paar dagen later op de IC wakker geworden. Mijn lief heeft daar 10 dagen aan mijn zijde gezeten. Wat bleek, er was al een stent geplaatst. Daarna is het herstel vrij voorspoedig gegaan, met wat up en downs, en mocht ik op 6 Augustus door de voordeur naar buiten. So far so good. Helaas op dinsdag  3 dagen later was het feestje over. Ik kreeg heel veel buikpijn en moest terug naar het ziekenhuis. Daar heb ik weer bijna 3 weken gelegen. Ze hebben de oorzaak niet gevonden, alle testen zien er goed uit en de internist zegt met een grijns op ziijn gezicht: op papier zie je er goed uit. Maar het is niet over, dus wat te doen? We weten het nog niet. Ik ben nu sinds woensdag 31 Augustus thuis, hopelijk nu voorgoed. Ik heb door de pijnmedicatie (narcotica) geen honger en alles smaakt vies. Ik ben al 10 kg kwijt, het ziet er niet uit, weg spieren.  De cardioloog noemde me eerst de 'miracle man', omdat ik 1 uur CPR overleefd heb, en omdat ze de oorzaak van de buikpijn niet kunnen vinden ben ik nu ook de 'mistery man'. Over een paar maanden weet ik pas meer over het herstel van mijn hart. Al met al is het geen pretje, maar als ik van Gerard lees, besef ik dat ik door het oog van de naald gekropen ben. We blijven positief.

Over preventief onderzoek heb ik een ambivalent gevoel. Ik ben namelijk op 9 mei bij de cardioloog geweest voor mijn jaarlijkse check en alles zag er goed uit. Precies 2 maanden later ben ik bijna dood gebleven.

Groeten,
Frits.

Van Machteld Massee:

Frits heeft jullie vandaag een heel verslag geschreven, maar ik wil daar nog iets aan toevoegen. Het is echt heel zwaar voor hem, verlies van gezondheid, veel pijn en ook nog in een vreemd land waar je nog niemand kent. Hij klaagt nooit en blijft positief, dat vind ik echt geweldig.
Ik zou het heel leuk vinden als er TC Nuenen leden zijn die hem een kaartje willen sturen, als morele ondersteuning (Van het bestuur hebben we een prachtige kaart gehad, die hangt hier aan de muur).
Ons adres is:
1806 NE 26th Pl
Renton, WA 98056
USA
emailadres : frits.massee@gmail.com